NOS NieuwsAangepast

Polare sluit tijdelijk de deuren

Boekwinkel Polare sluit vanaf morgen tijdelijk de deuren. De organisatie werkt aan een "strategische heroriëntatie om haar voortbestaan veilig te stellen". Het bedrijf is in gesprek met geïnteresseerde partijen, heeft Polare laten weten in een persbericht.

Een woordvoerder van het bedrijf wilde op het persbericht geen enkele toelichting geven.

De tijdelijke sluiting geldt voor alle twintig Nederlandse vestigingen en de webshop. De outletstores en de acht Belgische vestigingen blijven open. Hoelang de winkels dicht blijven is niet duidelijk.

Centraal Boekhuis

Twee weken geleden stopte het Centraal Boekhuis met het leveren van boeken aan Polare wegens onenigheid over kredietlimieten. Na een week werd de levering weer hervat.

Ondanks die hervatting zag het bedrijf geen toekomstperspectief. Polare sluit nu de deuren. Het bedrijf zegt dat het daarmee de belangen van de leveranciers wil beschermen.

Selexyz/De Slegte

Polare heeft twintig vestigingen in Nederland en acht in België. Verschillende vestigingen heetten voorheen Selexyz. Dat bedrijf ging in 2012 failliet. De winkels van Selexyz werden samengevoegd met die van De Slegte en gingen verder onder de naam Polare.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl