NOS NieuwsAangepast

Collegegeld betalen met bitcoins

Je collegegeld betalen met bitcoins? Dat kan aan de universiteit van Cumbria in Engeland. Daar beginnen deze zomer twee vakken over de rol van nieuwe betaalmiddelen, gegeven door het Institute for Leadership and Sustainability (IFLAS). Die vakken kan je dus heel toepasselijk betalen met bitcoins.

De universiteit hoopt dat dat vooral heel leerzaam is. "We geloven in het principe 'leren door te doen'", zegt professor Jem Bendell van IFLAS. "We vinden het esssentieel om meer over bitcoins te weten te komen en de munt vanuit verschillende perspectieven te analyseren." Het betalingssysteem Bitpay zijn ze al aan het opzetten en studenten kunnen zich al aanmelden.

Het gaat om de vakken Postgraduate Certificate in Sustainable Leadership in de Lake District en Certificate of Achievement in Sustainable Exchange in Londen. IFLAS doet veel research naar nieuwe valuta en meerdere studenten promoveren hierop.

Eerste universiteit

Cumbria zou de eerste universiteit wereldwijd zijn die bitcoins accepteert, al is er wel een particuliere universiteit op Cyprus die gezegd heeft ermee te werken, meldt de universiteit.

De universiteit waarschuwt studenten niet specifiek hiervoor bitcoins aan te schaffen, vanwege het "risico van valutaveranderingen". Het gaat tenslotte wel om een soort experiment. "Studenten zouden dit systeem alleen moeten gebruiken als ze al bitcoins hebben, of als ze ze kunnen krijgen als gift."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl