NOS NieuwsAangepast

Condoom van de toekomst wint designprijs

Eindelijk ligt hij of zij er dan. Het moment is daar. Maar, safety first. Dat betekent prutsen met een condoom, weinig gevoel en ook nog eens risico. Tenzij je een Wingman hebt.

.

De Wingman in kwestie is een alternatief soort condoom, met 'vleugeltjes' waarmee het omdoen een peuleschil wordt. Het innovatieve ontwerp levert de Nederlandse bedenkers Paul Breur en Adnan Tunovic nu de Duitse iF Designprijs op.

Al in 2006 ontwierpen de mannen de Wingman, 'een makkelijker, lekkerder en veilig alternatief voor de producten van condoomkoning Durex'. Het grote voordeel is dat je het condoom zelf niet aanraakt, waardoor de kans op scheuren een stuk kleiner is. Dat zorgt voor een dunner (en dus fijner) condoom.

Ondanks de voordelen hadden Breur en Tunovic veel problemen hun product op de markt te brengen. Investeerders bleven uit, en pas in 2012 kwam de ontwikkeling goed op gang. Maar inmiddels zijn er meer dan een kwart miljoen stuks verkocht.

Eind februari krijgen de bedenkers officieel erkenning vanuit de designwereld: dan is de prijsuitreiking van de iF Design-awards.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl