NOS NieuwsAangepast

Toch Feyenoord-supporters in Arena

Bij het bekerduel tussen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam Arena zit zeker één Feyenoord-supporter met een stadionverbod. Dat blijkt uit opnames van NOS op 3 waaraan twee Feyenoord-fans meewerkten.

Op de beelden is te zien hoe de twee gewoon worden toegelaten tot de Arena, terwijl aanhangers van de Rotterdamse club niet welkom zijn. Een van de twee had sowieso buiten moeten blijven omdat hij een stadionverbod heeft.

Volgens verschillende bronnen zouden mogelijk 400 Feyenoorders met een kaartje de Amsterdam Arena geprobeerd hebben binnen te komen. Hoeveel van hen dat is gelukt, is onduidelijk. Zeker twintig Rotterdammers liepen bij de kaartcontrole tegen de lamp en is de toegang ontzegd.

Extra agenten

De laatste dagen waren er geruchten dat Feyenoorders kaarten in de wacht hadden gesleept voor 'De Klassieker'. De politie zet daarom extra agenten in. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb riep aanhangers van Feyenoord op om thuis te blijven en tv te kijken.

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord worden al vijf jaar zonder supporters van de bezoekende club gespeeld. Onlangs werd besloten om geen uitzondering te maken voor de bekerwedstrijd van vanavond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl