NOS NieuwsAangepast

4 jaar cel geëist tegen Badr Hari

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel tegen vechtsporter Badr Hari, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hari staat terecht voor acht gevallen van mishandeling en één verkeersdelict.

Tegen de medeverdachte van Hari, Ferhat Y., is 20 maanden onvoorwaardelijk geëist voor de mishandeling van Koen Everink.

Het zwaarste vergrijp waarvan het OM Hari beschuldigt is de mishandeling van Everink. Het OM acht bewezen dat hij zich samen met Ferhat Y. tijdens het festival Sensation White in de Amsterdam Arena schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling van de zakenman.

Hoofdrol

Ook in de andere gevallen acht het OM mishandeling bewezen. De eis van vier jaar heeft betrekking op alle mishandelingszaken. Voor het verkeersdelict eist het OM 750 euro boete.

De advocaten van Hari hebben aangekondigd dat ze morgen op de meeste punten vrijgespraak gaan vragen. Volgens hen heeft Hari Everink één klap gegeven, maar speelde hij geen hoofdrol bij de mishandeling.

Omstandigheden

Het OM zegt dat er in de zaak verzwarende omstandigheden zijn. Zo heeft Hari volgens het OM geprobeerd getuigen te beïnvloeden en wijst het OM op "het sterk terroriserende karakter" van Hari in het uitgaansleven. Volgens het OM zijn slachtoffers doodsbang voor de kickbokser en zijn hofhouding.

Van verzachtende omstandigheden is volgens de officier van justitie geen sprake. Zo verwerpt ze het argument van de verdediging dat Hari het slachtoffer is van 'trial by media'. Volgens het OM zijn het steeds Hari en zijn advocaten geweest die de publiciteit hebben gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl