NOS NieuwsAangepast

China blokkeert website Trouw

De site van dagblad Trouw is op dit moment niet te bereiken in China. De Chinese overheid heeft de site laten blokkeren toen Trouw vanmorgen op de voorpagina groot uitpakte met Chinaleaks. Ook de buitenlandse kranten The Guardian, Le Monde en de Süddeutsche Zeitung zijn geblokkeerd.

Onderzoek bracht aan het licht dat hooggeplaatste leden van de Chinese Communistische Partij heimelijk miljarden naar belastingparadijzen hebben weggesluisd. In de publicaties worden de namen van de betrokken leden genoemd.

Imagoschade

Als het gedrag van de leden in China bekend wordt, kan dat tot grote imagoschade van de partij leiden. Het zou ook grote gevolgen kunnen hebben voor de machtsverhoudingen in de top van de partij.

Het is zeer de vraag of China de onthullingen verborgen kan houden. Le Monde publiceerde vandaag een Chinese versie van de onthullingen op de site en plaatste een bericht op Weibo, de Chinese versie van Twitter.

De kranten die door China geblokkeerd zijn, zijn allemaal aangesloten bij het International Consortium of Investigative Journalists.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl