NOS NieuwsAangepast

Dreigbrief bij Olympische comités

De Olympische comités van diverse landen hebben een brief ontvangen waarin wordt gedreigd met een aanslag tijdens de Winterspelen in Sotsji. Onder meer de comités van Duitsland, Italië, Slovenië en Hongarije hebben een dreigbrief gekregen.

Uit een eerste analyse van de Hongaren blijkt dat de dreiging niet serieus is. "Zowel het IOC als de organisatoren van de Winterspelen bevestigen dat het dreigement niet reëel is. De verzender heeft in het verleden verschillende brieven verstuurd naar IOC-leden", zegt een woordvoerder van het Hongaarse Olympisch comité.

De Hongaren namen de zaak in eerste instantie serieus en stelden de Russische autoriteiten en het Internationaal Olympisch Comité op de hoogte.

Het Sloveense Olympisch comité zegt dat de brief in het Russisch geschreven is.

Het NOC*NSF zegt geen dreigement te hebben ontvangen. Volgens een woordvoerder neemt NOC*NSF geen extra maatregelen naar aanleiding van de dreigementen. "Wij hebben vertrouwen in de organisatoren van de Winterspelen."

Zwarte weduwe

Gisteren begon de politie in Sotsji een grote zoektocht naar drie zwarte weduwen uit Dagestan, die mogelijk van plan zijn aanslagen te plegen tijdens de Olympische Winterspelen.

Een van hen is de 22-jarige Ruzana Ibragimova. Ze is de weduwe van een omgekomen militante moslim uit de Kaukasus.

Ibragimova is sinds vorige maand niet meer gezien in haar huis in Dagestan. De politie denkt dat ze al in Sotsji is. Ze zou de stad zijn binnengegaan voordat de controles waren ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl