NOS NieuwsAangepast

Top bedrijfsleven: groei economie

De top van het bedrijfsleven verwacht dat de wereldeconomie het komende jaar verder aantrekt. Ze zijn twee keer zo positief over de toekomst van de economie als een jaar eerder.

Vorig jaar had 18 procent van de CEO's van topbedrijven vertrouwen in de economie, nu staat 44 procent positief tegenover de toekomst. Dat blijkt uit een onderzoek dat adviesbureau PwC tijdens het World Economic Forum in Davos presenteert.

Duitse economie

Een economische groei in de VS en China wordt als belangrijk gezien om wereldwijde groei te realiseren, maar volgens de top van het bedrijfsleven speelt ook de Duitse economie een belangrijke rol. Een jaar geleden werd de Braziliaanse economie nog zeer belangrijk gevonden voor groei van de wereldeconomie - Duitsland heeft die plek nu overgenomen.

Opkomende landen

Wereldwijd delen CEO's de zorgen over de trage groei in opkomende markten. Daar blijft de economische groei achter. Ook heeft de top van het bedrijfsleven veel kritiek op de wirwar aan wetgeving in Europa. Volgens hen is er een gebrek aan fiscale stabiliteit en is er een te grote stapeling van wet- en regelgeving.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl