Hoewel ze zich niet wist te kwalificeren, is Annette Gerritsen er in februari toch bij in Sotsji. De sprintster van Team Activia, die vier jaar geleden in Vancouver een zilveren plak won op de 1.000 meter, schuift in de Adler Arena aan als analyticus van de NOS bij de sprintafstanden bij de mannen en de vrouwen.

Gerritsen slaagde er tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi eind december niet in om zich te plaatsen voor de Spelen. In het klassement van de 500 meter werd ze vierde; op de duizend meter eindigde ze op een teleurstellende twaalfde plaats.

Gerritsen completeert de analistenequipe van de NOS, die verder bestaat uit Paulien van Deutekom, Rintje Ritsma en Erben Wennemars. Verder zullen oud-skiër Harald de Man en voormalig snowboarder Tobias Aalderink in Sotsji in actie komen als co-commentator bij hun sport. Aalderink maakte jarenlang deel uit van de Nederlandse snowboardselectie en is meervoudig Nederlands kampioen op de half pipe.

De Man gold in de jaren negentig als de beste Nederlandse skiër. Hij nam vijf maal deel aan wereldkampioenschappen alpineskiën met een zeventiende plaats op de Super G (1997) en een 23ste op de reuzenslalom (1996) als beste resultaten.

STER reclame