NOS SportAangepast

Jonker blijft nuchter na hattrick

Met drie doelpunten in de finale van de Hockey World League tegen Nieuw-Zeeland (7-2) toonde Constantijn Jonker zaterdag in New Delhi zijn scorende vermogen.

De 26-jarige aanvaller van Kampong stelde met zijn productieve bijdrage, goed voor een trofee en geldprijs als man of the match, nadrukkelijk zijn kandidatuur voor een plaats in de eindselectie van Oranje voor het komende WK in Den Haag (van 31 mei tot en met 15 juni).

"Deze titel is niet meer dan een goede start", sprak Jonker, die er lang over heeft gedaan om echt door te breken op internationaal niveau. "We hebben richting het WK nog een lange weg te gaan. Maar als we hard met elkaar blijven trainen, kan er in Den Haag zeker iets moois ontstaan."

Spelplezier

Jonker, die in New Delhi topscorer was van Oranje met vijf doelpunten, refereerde nog even aan de zwakke openingswedstrijd tegen Argentinië (2-5).

"Dat was niet best. Maar daarna zijn we steeds beter gaan spelen. De teamgeest en het spelplezier werden ook steeds groter bij ons. Mede daardoor hebben we in de finale met zulke forse cijfers kunnen winnen. En als je dan zelf drie doelpunten maakt, is dat helemaal geweldig."

Eerste hoofdprijs Van Ass

Voor bondscoach Paul van Ass was het zijn eerste hoofdprijs met Oranje. "Zeker in de eerste helft speelden we erg goed", constateerde hij. "We controleerden de hele wedstrijd. Dat hebben de jongens erg goed gedaan."

Middenvelder Robbert Kemperman werd, evenals bij het EK vorig jaar in Boom (met brons voor Oranje), als beste speler van het toernooi gehuldigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl