NOS NieuwsAangepast

"Frank R. is geen pedofiel"

Een man uit Cuijk die verdacht wordt van het verleiden van meisjes via internet, valt op minderjarigen maar is geen pedofiel. Dat blijkt uit psychiatrisch onderzoek, zegt zijn advocaat Robert van Haarst tegen NRC Handelsblad.

Het grensoverschrijdende gedrag van Frank R. komt mede voort uit bovenmatig internetgebruik, aldus de raadsman. ''Een pedofiel wordt als pedofiel geboren. Maar R. ging door eenzaamheid op zoek naar spanning en kwam bij minderjarigen uit.''

R. is in mei gearresteerd. Hij zou 295 meisjes tussen de 10 en 17 jaar oud hebben aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf voor een webcam. Hij wordt ook verdacht van het bezitten van kinderporno en het plegen van ontucht. Dinsdag moet hij opnieuw voorkomen.

Verslavingsbehandeling

Tbs met dwangverpleging is door de uitkomst van het onderzoek uitgesloten, meent de advocaat. ''Wel kan ik mij voorstellen dat mijn cliënt onder voorwaarden een verslavingsbehandeling krijgt.''

R. is bereid deze behandeling te ondergaan. Het Openbaar Ministerie meent dat R. wel een pedofiel is en wil hem opnieuw laten onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl