NOS NieuwsAangepast

F1-team koel door Nederlanders

Formule 1-coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado zullen komend seizoen geen last krijgen van de hitte. Hun team Lotus heeft een overeenkomst gesloten met Idenixx Motorsport. Het Rijswijkse bedrijf gaat het Formule 1-team van Lotus voorzien van kleding die oververhitting moet voorkomen.

Het is een deal voor drie seizoenen. Rob Laurs van Idenixx is dolblij met de overeenkomst. Zijn bedrijf, dat is gespecialiseerd in veiligheidskleding, wil de Formule 1 gebruiken als springplank.

Bakkers

De vesten, shirts en caps moeten via de koningsklasse van de autosport bestaansrecht verdienen. "We mikken met ons textiel in eerste instantie op topsporters, maar uiteindelijk ook op mensen die zich niet comfortabel voelen tijdens hun werk in warme weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan bakkers of militairen."

De doorsnee consument zal niet snel toehappen. Daarvoor zijn de producten te prijzig. "Een koelshirt kost ongeveer 300 euro. Het is gepatenteerde hi-tech en wordt voor ons gemaakt in Duitsland. Voor topsporters maken we alles op maat en dat is nog veel duurder."

Koeler en fitter

Idenixx wordt 'official technical partner' van Lotus F1. Dat is wezenlijk anders dan sponsoring, benadrukt Laurs. "Wij schuiven niet met een berg geld, maar willen kennis opdoen, expertise delen en op die manier een markt creëren."

Coureurs Grosjean en Maldonado worden ambassadeurs van het merk, maar Idenixx gaat het hele Formule 1-team koel kleden. "Iedereen die voor Lotus werkt tijdens de Grand Prix-weekends. De volledige equipe, inclusief de pitstops."

"Het zou toch prachtig zijn als Lotus komend seizoen sneller banden wisselt dan de concurrentie omdat de pitcrew koeler en fitter is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl