NOS NieuwsAangepast

Poetin waarschuwt homo's

Homoseksuelen zijn tijdens de Olympische Winterspelen welkom in Rusland, maar ze moeten wel de kinderen met rust laten. Dat heeft de Russische president Poetin gezegd tijdens een bijeenkomst in Sotsji. Hij reageerde op een vraag van een vrijwilliger bij de Spelen.

Poetin beloofde dat homoseksuelen zich geen zorgen hoeven te maken en dat ze niet gediscrimineerd zullen worden. Hij benadrukte wel dat de Russische wet homopropaganda verbiedt. Daarom mogen homo's en lesbiennes niet met minderjarigen praten over hun geaardheid.

Pedofilie

Tijdens de bijeenkomst leek Poetin homoseksualiteit en pedofilie op een hoop te gooien. "We verbieden geen niet-traditionele seksuele relaties. We verbieden de propaganda van homoseksualiteit en pedofilie. Dat wil ik hier onderstrepen, en dan gaat het specifiek om het verspreiden van die propaganda onder jongeren."

Hoewel Russische politici beweren dat de homowetgeving in het leven is geroepen om kinderen te beschermen, wordt de regelgeving internationaal gezien als discriminerende en onderdrukkende maatregel.

Poetin herhaalde tijdens de bijeenkomst dat dat niet het geval is. "We verbieden niets, we pakken niemand op, we hebben geen straffen op dergelijke relaties staan, zoals sommige andere landen wel hebben", aldus Poetin. "Iedereen kan ontspannen en zichzelf zijn, maar laat alsjeblieft de kinderen met rust."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl