NOS NieuwsAangepast

Rabocertificaten naar de beurs

Houders van ledencertificaten van de Rabobank hebben met een overweldigende meerderheid voor de beursgang van die certificaten gestemd. Dat betekent dat ook externe en institutionele partijen vanaf eind januari via ledencertificaten kunnen beleggen in de bank. Nu is dat nog voorbehouden aan leden van de Rabobank.

De bank neemt deze stap omdat leden hun certificaten massaal van de hand deden en de Rabobank stukken opkocht om de prijs op peil te houden. De ledencertificaten vormen een belangrijke bron van financiering van het eigen vermogen van de bank

Door onder meer de onrust na de nationalisatie van SNS Reaal en door de Libor-affaire, waarbij Rabo-personeel had gefraudeerd, deden vanaf de zomer vorig jaar steeds meer leden hun certificaten van de hand.

Beschaamd

In november kwam de verkoopgolf op een hoogtepunt met een aanbod van 40 miljoen stukken.

Op een vergadering in Utrecht konden de ledencertificaathouders vanavond stemmen over de beursgang. Meerdere leden hadden kritiek op de Rabobank vanwege de Libor-affaire.

"We zijn al meer dan vijftig jaar lid van de Rabobank en het vertrouwen is een beetje beschaamd", zei een lid. "Oorspronkelijk waren het de Raiffeissenbank en de Boerenleenbank, dat waren altijd heel behoudende banken. Maar ja, op het ogenblik, een beetje fout allemaal", aldus een ander lid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl