NOS NieuwsAangepast

Spotje Randstad valt slecht in België

In België is commotie ontstaan over een reclamespotje van Randstad. Dat werd uitgezonden pal na een aflevering van de tv-serie In Vlaamse Velden, over een Belgisch gezin tijdens de Eerste Wereldoorlog.

"En om alles opnieuw op te bouwen vindt Randstad Professionals de juiste projectingenieur", luidde de boodschap vlak na de aflevering over de verwoestende oorlog.

Kritiek

Op Twitter barstte vervolgens een storm van kritiek los. "En de prijs voor meest misplaatste reclame gaat naar Randstad", twitterde Heidi Vandenbussche van Toerisme Vlaanderen.

"Je moet geen pacifist zijn om gedegouteerd te zijn door de publiciteit van Randstad", reageerde Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele. "Wat voor onbenullen maken zo'n reclame? En wat voor idioten bij Randstad laten zoiets passeren en betálen daar ook nog eens voor?"

Positieve Boodschap

Randstad liet weten dat er "met zorg en integriteit" aan de reclame is gewerkt. "Het gaat niet over de oorlog of de slachtoffers, maar over de wederopbouw. Het is een positieve boodschap", laat het bedrijf weten aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

In Vlaamse Velden gaat over een Gentse familie die te midden van de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog probeert te overleven. Centrale figuur is de 15-jarige Marie, die uiteindelijk verpleegster aan het front wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl