NOS NieuwsAangepast

Mohamed, Muhammed, Muhamet

In de top-10 van populairste jongensnamen is ook in 2013 weer geen spoor te bekennen van een pasgeboren Mohammed. Wie de lijst bekijkt ziet vooral veel Hollandse namen, zoals Bram, Daan, Lucas en Tim. Dat is geen kwestie van minder baby's met een Arabische naam, maar vooral een kwestie van spelling.

Niet minder dan 33 variaties op Mohammed staan op de namenlijst van de Sociale Verzekeringsbank. Er zijn het afgelopen jaar bijvoorbeeld Mohameds, Mohammeds, Muhammeds en Mouhameds geboren. Ook is er één M'hamed, een Mohamed-Amine en zelfs een Muhammad Anas Dzuqarnain. In totaal zijn 671 baby's vernoemd naar de profeet. Daarmee komt de naam op de achtste plek van populairste babynamen; meer dan Luuk maar minder dan Lucas.

Creatief

Er zijn ook ouders die erg creatief hebben nagedacht over de naam van hun kind. Zo zullen deze jongens waarschijnlijk vaak hun naam moeten spellen: Ar'Disianthony, Miquishadrion, Oluwatimileyin, QuiNHCy, Uchechukwu en Xzi'Jayno. En deze ouders hielden het wel heel kort: W, I, Cj en Oz.

De ouders van Mexx, Harley en Bentley hebben waarschijnlijk een duidelijke voorkeur voor een bepaald merk en de vader en moeder van Winner, Wisdom, Godbles en Challenger zien misschien wel een grootse toekomst voor zich voor hun zoon.

En dan zijn er nog namen als Dutch, Provider, Kip, Witte, Vriend, Adolf en Ufuk die opvallen in de lijst.

Peer en Peach

De namen Tess, Sophie en Julia waren vorig jaar het populairst voor pasgeborenen. Maar er zijn natuurlijk ook opvallende meisjesnamen. Wat te denken van Abhoney-Spechelley, Akkizsevde, Cedrixviënthely, Ivnohëangelly Ju-Rientelly Tiesienne Maria, Queen-Jayhlis, Saviëlle-Vayén of Solijana Tekle Musise He.

Of bekende namen als Zooey Deschanel (naar de actrice), Beyoncé en Malala of zelfs het land Bolivia. Er is een Peer geboren, maar ook een Peach, een Praisegod en een Worship. En dan zijn er nog de ultrakorte namen Ái, Ea, Ka, Pa, Vy.

De volledige lijst met jongensnamen is hier in te zien (.pdf) en de meisjesnamen hier (.pdf).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl