NOS NieuwsAangepast

Bestuurder MST berispt om Jansen Steur

Oud-bestuursvoorzitter Ruud Ramaker van het Medisch Spectrum Twente is door het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg berispt. Volgens het college heeft hij geprobeerd om de zaak rond Jansen Steur in de doofpot te stoppen.

Ramaker zei tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat er niets aan de hand was in zijn ziekenhuis, terwijl het onderzoek nog liep. Volgens het tuchtcollege heeft hij de inspectie daarmee misleid.

Later bleek dat Jansen Steur als neuroloog in het ziekenhuis opzettelijk foute diagnoses stelde.

Lichte maatregel

Berisping is, op een waarschuwing na, de lichtste maatregel die de bestuursvoorzitter kon krijgen.

De klachten tegen oud-bestuursvoorzitter Herre Kingma en tegen oud-bestuurder Tom Zijlstra zijn door het tuchtcollege afgewezen.

Ze hadden volgens de commissie niet kunnen weten wat Jansen Steur verkeerd deed. Toen bestuurder Zijlstra op de hoogte was van wat er gebeurd was, heeft hij meteen ingegrepen, aldus het regionaal tuchtcollege.

Beroep

De slachtoffers die de zaak voor het regionaal tuchtcollege brachten, gaan in beroep bij het Centraal Medisch Tuchtcollege in Den Haag. Volgens letselschadespecialist Yme Drost, die hun zaak behartigt, moet Ramaker ook gestraft worden voor het niet informeren van patiënten. "Het is onbegrijpelijk dat het college dat niet heeft gedaan."

Drost wil dat de voormalige bestuursvoorzitter ook daarvoor wordt gestraft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl