NOS NieuwsAangepast

Waterschap vergeet innen belasting

Zo'n 2500 huishoudens en bedrijven in Den Bosch hebben sinds 2011 geen waterschapsbelasting betaald. Het waterschap Aa en Maas heeft nagelaten de belasting te innen. Dat staat op de website van het waterschap

In december hebben de huishoudens en bedrijven bericht gehad van het waterschap dat ze alsnog moeten betalen.

Betalingsregeling

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), die de lokale belastingen int, betreurt de situatie en begrijpt dat er bij mensen en bedrijven financiële problemen kunnen ontstaan.

De BSOB biedt daarom naar eigen zeggen een soepele betalingsregeling aan. De aanslagen kunnen gespreid worden betaald. De betrokkenen krijgen daarover deze week een brief.

Ook is er op de website van Aa en Maas een rubriek veelgestelde vragen opgezet.

Volgens BSOB-directeur Marieke Vrisou van Eck zal de naheffing in veel gevallen een paar tientjes bedragen.

Het totale bedrag komt volgens haar op enkele tonnen. Ze zegt dat de oorzaak van de fout is dat de gemeente Den Bosch onvoldoende gegevens heeft aangeleverd.

Controle

De fout bleek in december bij een interne controle. Volgens de BSOB mogen aanslagen tot maximaal drie jaar na dato alsnog worden opgelegd.

Het gaat om de zogeheten eigenaarsheffing van 2011 en de gebruikersheffing over 2012 en 2013. Later volgen ook nog de eigenaarsheffing over 2012 en 2013. Ook ontvangt iedereen binnenkort nog een aanslag voor de waterschapsbelasting van 2014.

Bij de BSOB wordt nu een grootscheepse interne controle gehouden om te kijken of er nog meer aanslagen zijn vergeten.

Eerder werden in Amsterdam fouten gemaakt met het innen van de gemeentebelastingen en de uitbetaling van de woonkostenbijdrage voor minima.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl