NOS NieuwsAangepast

Activisten jagen op walvisvaarder

De dierenactivisten van Sea Shepherd hebben de Japanse walvisvloot weten te achterhalen en dat vastgelegd op video. Op de beelden zijn drie gedode dwergvinvissen te zien op het dek van een van de Japanse schepen.

Ieder jaar achtervolgen schepen van Greenpeace en Sea Shepherd de Japanse vissers. Die vangen walvissen in de wateren van Antarctica. Officieel is dat voor wetenschappelijk onderzoek, maar de dieren belanden ook wel in Japanse restaurants. De activisten proberen dat te voorkomen.

Geheim vertrek

Het vertrek van de walvisvloot werd dit jaar tot het allerlaatste moment geheimgehouden uit angst voor hinder van de activisten. De boten voeren uit onder begeleiding van patrouilleschepen. Doel is om dit jaar ongeveer duizend walvissen te vangen.

Volgens Sea Shepherd voeren de Japanse vissers gisteren in Nieuw-Zeelandse wateren. De activisten vlogen met een helikopter boven de schepen en maakten zo beelden. De organisatie roept Nieuw-Zeeland en Australië op om Japan aan te spreken op het slachten van de walvissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl