Lid drugskartel gepakt op Schiphol

time icon Aangepast

Op Schiphol is een belangrijk lid van het Mexicaanse Sinaloa-kartel opgepakt. Dat is gebeurd op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten, meldt de openbaar aanklager in San Diego. De man wordt verdacht van drugsdelicten in Californië.

Het gaat om Jose Rodrigo Arechiga Gamboa. Hij zou een naaste medewerker zijn van een van de leiders van het Sinaloa-kartel, Ismael Zambada.

Brug

Arechiga staat bekend als "Chino Antrax" en is een van de leiders van het Antrax-moordcommando. Volgens de autoriteiten in Mexico is de groep onder meer verantwoordelijk voor de moord op drie mannen in 2011. De lijken werden aan een brug in het noordwesten van Mexico gehangen.

De 33-jarige man werd eerder deze week opgepakt toen hij op Schiphol arriveerde op een vlucht uit Mexico-Stad. Hij zou nog steeds vastzitten in een Nederlandse cel waar hij zijn uitlevering afwacht .

Machtig

De marechaussee wil slechts kwijt dat er deze week inderdaad een 33-jarige Mexicaan is opgepakt op omdat hij internationaal gesignaleerd stond. Het Openbaar Ministerie in Noord-Holland is niet bereikbaar voor commentaar.

Het Sinaloa-kartel is de machtigste drugsorganisatie van Mexico. Het kartel is verantwoordelijk voor een groot deel van de smokkel van verdovende middelen naar de VS.

STER Reclame