NOS NieuwsAangepast

Flessenpost na 20 jaar in Zeeland

Ruim twintig jaar geleden gooide een meisje van 10 jaar bij het Britse Hull een fles in zee met een briefje erin. Een Nederlands koppel liep er vorige week tegenaan, op het strand in het Zeeuwse Serooskerke. Inmiddels is er contact.

De nu 33-jarige Zoe Averianov (haar meisjesnaam is Lemon) gooide de fles op 12 september 1990 in zee, kort voor ze op de veerboot van Hull stapte, op weg naar een vakantie in Duitsland.

"Lieve vinder, mijn naam is Zoe Lemon. Schrijf mij alstublieft, dat zou ik heel leuk vinden", schreef ze in het briefje. "Ik ben tien jaar oud en ik houd van ballet, fluit spelen en de piano. Ik heb een hamster met de naam Sparkle en een vis die Speckle heet."

Strandwandeling

De fles werd kort voor Kerst gevonden door Jacqueline en Pieter Piket, schrijft Omroep Zeeland. Ze maakten een strandwandeling toen hun hond met de fles kwam aanlopen. "Als we geen hond hadden gehad die dol is op petflessen, dan hadden we hem nooit gevonden", zegt Piket.

De Nederlanders stuurden een brief terug, die de ouders van Zoe Averianov binnen enkele dagen bereikte. De ouders namen de brief mee naar hun dochter toen ze haar bezochten met Kerst.

Emotioneel

"Het eerste wat ik zag, was mijn kinderhandschrift en mijn briefje waarin ik schrijf wie ik ben en over meer huisdieren en hobby's", zegt Averianov in The Manchester Evening News. "Ik werd er een beetje emotioneel van."

Averianov heeft via e-mail foto's gezien van de vindplaats en zegt dat haar vader - die haar aanspoorde het briefje te schrijven - nog enthousiaster is dan zij. Averianov heeft zelf een zoon van 5. Als hij wat ouder is, wil ze hem ook een briefje laten schrijven. "Misschien dat we dat dan aan een heliumballon hangen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl