NOS NieuwsAangepast

Radio 1 klinkt anders

Als u Radio 1 aanzet, zult u horen dat de programmering is omgegooid. Vertrouwde programma's en stemmen zijn verdwenen of op een ander tijdstip te horen en er is veel nieuw.

Vanaf vandaag worden de werkdagen overdag gevuld met lange blokken van de grote omroepen, 's avonds en in het weekend zijn de kleinere omroepen aan de beurt.

De wijzigingen zijn een gevolg van de fusies tussen sommige omroepen.

Werkdagen:

Van maandag tot en met vrijdag ziet de programmering er zo uit:

* 06.00 tot 09.00 uur: Radio 1 Journaal (NOS), gepresenteerd door Marcel Oosten en Frederique de Jong.

* 09.00 tot 12.00 uur: De Ochtend (KRO en NCRV), gepresenteerd door Jurgen van den Berg en Ghislaine Plag.

* 12.00 tot 14.00 uur: De Nieuws BV (Vara en BNN), met Willemijn Veenhoven en Felix Meurders.

* 14.00 tot 16.30 uur: Radio EenVandaag (Avro en TROS) met Suzanne Bosman, afwisselend bijgestaan door Bas van Werven en Jan Mom.

* 16.30 tot 18.00 uur: Radio 1 Journaal (NOS) met Lara Rense.

* 18.00 tot 19.00 uur: Dit is de Dag (EO) gepresenteerd door Tijs van den Brink.

Avond

Eén van de veranderingen is dat zowel de ochtend- als middageditie van het Radio 1 Journaal een half uur korter is geworden. Daarvoor in de plaats brengt de NOS geregeld nieuws in de 'daluren'.

Vanaf 19.00 uur zijn achtereenvolgens te horen: Kunststof (NTR), 1 op Straat (NTR), Twee Dingen (Max), achtergrondprogramma's van de VPRO en WNL, Langs de Lijn (NOS) en Met het Oog op Morgen (NOS).

Weekend

In het uitzendschema voor het weekend staan vooral thematische programma's. Zo presenteert Frits Spits op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur De Taalstraat. Kamerbreed wordt vanaf nu om 13.15 uur uitgezonden, het nieuwe tijdstip van Argos is 14.00 uur.

Het zondagochtendprogramma Vroege Vogels is met een uur uitgebreid en begint voortaan om 07.00 uur. Verder is de programmering op zondag vrijwel intact gebleven.

Radio 5 en 6

Ook op de andere publieke radiozenders zijn veranderingen. Zo stopt Radio 5 zijn Nostalgia-programmering een uur eerder, om 18.00 uur. Nieuw is dat Nostalgia voortaan ook op zaterdag en zondag te horen is, onder meer met de voormalige Radio 2-programma's Theater van het Sentiment en Adres Onbekend.

Radio 6 is rigoureus veranderd. Veel presentatoren hebben de zender moeten verlaten en De Avonden van de VPRO is gestopt. Veel jonge talenten hebben een plaats in de dagprogrammering gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl