NOS SportAangepast

Sjoerd Huisman (27) overleden

Marathonschaatser en inline-skater Sjoerd Huisman is op 27-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Het nieuws werd maandag in Thialf kort na afloop van het olympisch kwalificatietoernooi bekendgemaakt.

Nederlands kampioen natuurijs

Sinds zijn debuut in 2005 was Huisman één van de beste sprinters in het marathonpeloton en hij grossierde in ereplaatsen. Zijn grootste succes was het winnen van het Nederlands kampioenschap op natuurijs in 2009 op de Oostvaardersplassen. Een jaar later won Huisman het klassement van de Essent Cup en het open NK op de Oostenrijkse Weissensee.

Huisman was ook een topper bij het inline-skaten. In 2010 werd hij Nederlands kampioen op het onderdeel marathon.

In mei 2011 was de Andijker betrokken bij een auto-ongeluk, nadat hij door onbekende oorzaak achter het stuur bewusteloos raakte. Zeven maanden later keerde hij terug in het peloton. Op 22 december 2013 werd Huisman nog tweede bij de Marathon cup in Breda.

Schaatswereld reageert met verslagenheid

Het NK massastart, dat maandagavond in Heerenveen verreden zou worden en waaraan ook zijn zus Mariska Huisman zou deelnemen, werd afgelast. De deelneemsters kwamen wel het ijs op voor een eerbetoon aan Huisman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl