NOS NieuwsAangepast

Recordfeestje Soldaat van Oranje

Bij de musical Soldaat van Oranje is afgelopen avond alvast uitgebreid gevierd dat het de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse geschiedenis is, al is het record door omstandigheden nog niet officieel verbroken.

Als de storm van vorige week geen roet in het eten had gegooid zou de musical gisteren voor de 1095ste keer zijn gespeeld. Daarmee zou The Phantom of the Opera zijn gepasseerd. Maar vorige week waaide een deel van het dak van de theaterhangaar waar de voorstelling speelt. Daardoor moesten twee voorstellingen worden afgelast.

Nu wordt de record-brekende 1095ste voorstelling komende oudejaarsmiddag gespeeld. Het feest was al gepland voor gisteren, en daarvoor waren al vele voorbereidingen getroffen. Daarom werd er voor gekozen het toch door te laten gaan.

Feestelijkheden

Na afloop van de voorstelling op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk speelde het Metropole Orkest op een buitenpodium de tunes van Soldaat van Oranje en van de bijna verslagen recordhouder Phantom of the Opera. Ook was er vuurwerk.

Voor de 'recordvoorstelling' waren vele gasten uitgenodigd, onder wie oud-castleden en de artiesten die meespeelden in The Phantom of the Opera. Om 23.15 werd live geschakeld naar het Ster reclameblok op Nederland 1.

Première

Soldaat van Oranje ging op 30 oktober 2010 in première. De musical trok al meer dan 1,2 miljoen bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl