NOS SchaatsenAangepast

Mulders: een droomscenario

Michel en Ronald Mulder plaatsten zich vrijdag op de 500 meter in Heerenveen als nummers één en twee voor de Olympische Spelen in Sotsji. "Een droom", zeiden ze allebei.

"Een geweldig gevoel", zei winnaar Michel Mulder, die dankzij een baanrecord van 34,31 op de tweede 500 meter, de winst pakte. "Zo'n tijd op dat moment. Bij de eerste race was ik nog heel erg nerveus. Ik heb in de tweede bocht toen veel tijd laten liggen. Bij de tweede ging de knop om."

"Trots op hem en trots op mezelf"

Michel en Ronald Mulder rijden voor verschillende ploegen, respectievelijk beslist.nl en Team BrandLoyalty, maar gaan nu samen naar Sotsji. "Hier hebben we over gedroomd", aldus Michel. "Het ideale plaatje. Ik ben trots op hem en op mezelf. Ik heb al een keer toe moeten kijken toen Ronald naar de Spelen ging en hij moest toezien hoe ik dit jaar wereldkampioen sprint werd. Nu gaan we samen naar de Spelen. We proberen er wat moois van te maken."

"Dit is echt een fantastisch droomscenario", aldus Ronald Mulder. "Stiekem hebben we deze droom wel eens uitgesproken. Heel gaaf. We zitten dan wel in een andere ploeg, maar leven met elkaar mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl