NOS VoetbalAangepast

Tomasson nieuwe trainer Roda JC

Jon Dahl Tomasson wordt de nieuwe trainer van Roda JC. De Deen komt over van Excelsior en is de opvolger van de eerder deze maand ontslagen Ruud Brood.

De oud-speler van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen, Newcastle United, AC Milan en VfB Stuttgart is pas een half jaar actief als hoofdtrainer. Met Excelsior bezet hij in de Jupiler League na 22 wedstrijden de zevende plaats.

De 37-jarige Tomasson tekent bij de club uit Kerkrade een contract voor 3,5 jaar. De 112-voudig international is een goede bekende van technisch manager Leon Vlemming, onder wie hij bij Excelsior nog assistent-trainer was.

"schat aan ervaring"

"Ik denk dat we met het aantrekken van Jon Dahl Tomasson de juiste keuze maken", aldus Vlemmings. "Het is een jonge trainer met een schat aan ervaring als profvoetballer. Daarnaast heb ik hem leren kennen als een enorme talentvolle, bevlogen en enthousiaste trainer, die naar onze mening, perfect binnen ons geschetste profiel past".

Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, heeft gemengde gevoelens over het vertrek van Tomasson. "Wij zijn trots dat ook een trainer zich bij onze club kan ontwikkelen. Wij gunnen Jon deze stap, al is het natuurlijk vervelend voor ons. Wij zijn tevreden over de manier waarop hij werkt en daarom vinden wij het jammer dat hij vertrekt. Wij moeten nu eerder dan we hadden gedacht op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl