NOS NieuwsAangepast

Weldoener VS doodgeschoten

Een rijke zakenman is thuis, in de Amerikaanse plaats Windsor, doodgeschoten. Hij stond bekend als de man van zes miljoen kerstlampjes.

De 87-jarige John Chakalos haalde met de kerstverlichting op zijn landgoed geld op voor de plaatselijke voedselbank. Belangstellenden mochten tegen betaling over zijn landgoed rijden en van zijn kerstverlichting genieten.

Een familielid vond hem thuis dood op de grond. De politie stelde meteen vast dat door het hoofd was geschoten. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Tragisch

Voor de familie kwam de klap van de moord extra hard aan omdat Chakalos' vrouw Rita op 27 november was overleden aan de gevolgen van kanker. Voor het landgoed van de omgebrachte zakenman staat een kerstboom die ter herdenking van zijn vrouw was opgetuigd met roze strikken. De roze strik is het symbool van de strijd tegen borstkanker.

Op een bord naast de ingang werd ze herdacht met de woorden: "Our loving Angel Rita Chakalos, forever in our hearts". Schuin boven haar naam heeft iemand nu de naam John geschreven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl