NOS NieuwsAangepast

Brandweer druk met stormschade

Bij de hulpdiensten zijn tot nog toe zo'n 3200 meldingen binnengekomen vanwege storm- en regenschade. Dat blijkt uit cijfers van de website Alarmeringen.nl. Het aantal meldingen nam sinds 6 uur vanochtend flink toe. De meeste meldingen komen binnen in regio's in Brabant en Hollands-Midden.

Uit diverse delen van het land komen meldingen van afgewaaide takken, omgevallen bomen en loshangende reclameborden. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De zuiderstorm had rond half acht zijn hoogtepunt bereikt. Heel even stond er windkracht 10 voor de Noord-Hollandse kust.

Dak van bus

Tot grote problemen in het verkeer leidde het deze ochtend niet. Dat komt ook doordat veel mensen vandaag al vrij zijn in verband met Kerst. Op de A8 ontstond een file nadat een glazen dakdeel van een touringcar was gewaaid. De ANWB waarschuwt wel voor zware tot zeer zware windstoten.

In Eindhoven lieten platen van een pilaar van het PSV-stadion los. De omgeving werd afgezet.

'De Windvanger'

In Breda rukte de wind een deel van het platte dak van een flat los. Brokstukken kwamen terecht op geparkeerde auto's. Ook hing een groot stuk dak over de rand van de flat 'De Windvanger'.

In de buurt van Middelstum (Groningen) waaide een bestelbus van de weg in de sloot. De bestuurder bleef ongedeerd.

Op zee

Door de storm moeten twee veerboten tussen Engeland en Frankrijk de nacht op zee doorbrengen. Aan boord zijn in totaal zo'n 640 mensen.

De schepen kunnen door de harde wind de haven van Dover niet binnenvaren. Beide schepen van rederij DFDS Seaways wachten ten noorden van Calais op toestemming om Dover binnen te lopen.

De zuiderstorm zal naar verwachting na 10 uur afnemen. Rond het middaguur trekt er een buienlijn over het land, en kan de wind even toenemen. Het blijft erg zacht, een graad of 10 Celsius.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl