NOS VoetbalAangepast

Vertonghen baalt van "kakkerlakken"

Jan Vertonghen zegt spijt te hebben van twee acties die hij uithaalde tijdens zijn jaren in Nederland. De Belg, die nu voor Tottenham Hotspur speelt, doelt op het doelpunt dat hij als RKC'er tegen Ajax maakte en de kwetsende woorden die hij over Feyenoord zong. "Ik heb dat nog nooit teruggezien."

In zijn eerste seizoen in het betaald voetbal werd Vertonghen door Ajax verhuurd aan RKC. Vlak voor het einde van de competitie maakte hij in het duel met Ajax gelijk, waardoor de Amsterdammers schade opliepen in de jacht op de titel, die uiteindelijk op basis van doelsaldo naar PSV ging.

Kansen verkeken

In het programma Karakters van Canvas zegt hij dat niet nog eens te doen, mocht hij het over doen. "Ik kreeg heel veel negatieve reacties. Onder andere van spelers en supporters van Ajax. Ik zou een paar weken later terugkeren in Amsterdam, maar na die wedstrijd dacht ik mijn kansen daarop verspeeld te hebben. Ik had trainer Henk ten Cate zijn kampioenschap ontnomen en dacht echt dat hij me niet meer zou zien staan."

Terugkijkend kan Vertonghen wel verklaren waarom hij opviel in dat duel. "Ik speelde mijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik wilde Ajax laten zien dat ik onterecht was verhuurd. Daarom juichte ik ook na mijn goal. Dat was niet tegen Ajax, maar tegen het onrecht."

Kutkakkerlakken

Vertonghen gaat ook in op een andere actie waar hij niet graag aan terugdenkt. Na de bekerwinst in 2010 sneerde hij tijdens de huldiging in de Arena naar tegenstander Feyenoord dat 'het maar kutkakkerlakken zijn'.

"Ik heb het nooit teruggezien. Ik kan er niet naar kijken. Naar mijn gevoel was ik dat niet, die dat deed. Ik had wat gedronken en voor ik het wist werd ik naar voren geduwd op het podium", aldus Vertonghen.

"De volgende dag werd ik wakker, toen besefte ik wat ik gedaan had en dat ik het niet kon terugdraaien. Ik kan nu niet meer in Rotterdam komen. Dat wil ik ook niet, al heb ik niets tegen die club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl