De hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000 van Radio 2 is Racoon met het nummer Oceaan. De Nederlandse band staat op nummer 33.

De een-na-hoogste nieuwe binnenkomer is Daft Punk met Get Lucky (357). Dat is een van de veertig liedjes die door de luisteraars zelf zijn gekozen, zonder dat Radio 2 ze had voorgesteld.

In de vijftiende editie van de Top 2000 staan dit jaar 1001 nummers die in 1999 ook in de eerste lijst stonden. Vanmiddag is de hele lijst bekendgemaakt.

Grootste stijgers

Het nummer dat vergeleken met de lijst van vorig jaar het hardst is gestegen is van Bob Marley. Zijn Redemption Song schoot 1265 plekken omhoog, van 1931 vorig jaar naar 666 dit jaar. Dit nummer is weer op de kaart gekomen door Mitchell Brunings, die het zong tijdens zijn auditie in The Voice of Holland en opnieuw in de finale van het programma.

Ook Claudia de Breij valt bij de stemmers in de smaak. Haar nummer Mag Ik Dan Bij Jou stond vorig jaar op nummer 1565 en in de nieuwe lijst op 472.

Verdwenen

Slayer en Gerard Cox behoren tot de top als het gaat om hoogste genoteerde nummers die nu zijn verdwenen uit de Top 2000. Angel of Death van Slayer stond vorig jaar op nummer 199, maar is nu nergens te bekennen.

Gerard Cox wist met 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer niet genoeg stemmen te halen om dit jaar in de lijst te komen. Vorig jaar stond zijn lied nog op plaats 813.

Eerder werd al bekend dat Queen dit jaar opnieuw op nummer 1 staat met Bohemian Rhapsody en dat er een recordaantal stemmen is uitgebracht. De Top 2000 begint op Eerste Kerstdag om 12.00 uur en duurt tot en met Oudejaarsavond.

STER reclame