NOS VoetbalAangepast

Van Gaal en Spurs: kans is groot

Louis van Gaal heeft zondagavond tegenover de NOS gereageerd op zijn mogelijke aanstelling bij Tottenham Hotspur. De bondscoach sluit een duobaan voor het WK uit, maar bevestigde zijn wens om nog in de Premier League te werken.

De NOS weet uit betrouwbare bron dat Van Gaal zondag samen met voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur thuis voor de buis in Noordwijk keek naar de wedstrijd van Tottenham tegen Southampton. Daarnaast onderhandelden de twee over een mogelijk contract.

Makelaars

Van Gaal ontkende het bezoek van Levy en wilde de interesse van Tottenham niet bevestigen. "Ik heb ook gelezen dat Frank de Boer en Guus Hiddink in de picture waren", stelt de bondscoach. "Dat doen alle makelaars. Dat vinden ze interessant. Of het werkelijk zo is, weet je nooit. Ik geef nooit commentaar op aanbiedingen die ik krijg."

Over zijn mogelijke contacten met de Spurs hield de bondscoach zich op de vlakte. "Ik heb gezegd dat ik in de Premier League wil gaan werken, dus de kans is groot", zegt Van Gaal. "Er is een tijd dat het bekend wordt en er is een tijd dat dat moet worden voorbereid. Dan is er geen plaats voor de media."

Geen duobaan

NOS Studio Voetbal-presentator Jack van Gelder bracht zondag het bericht naar buiten dat Tottenham Van Gaal heeft benaderd. De Spurs willen hem het liefst per direct aantrekken, waarbij volgens de club uit Londen een combinatie met zijn werk als bondscoach van het Nederlands elftal mogelijk is.

Van Gaal geeft echter de voorkeur aan een verbintenis na het WK. In dat geval moet Tottenham eerst een interim-coach aanstellen. Een duobaan sloot de bondscoach uit. "Iedereen die mij kent weet dat ik dat niet doe", aldus Van Gaal. "Dat is zeker niet het geval."

Stoppen of Premier League

De 62-jarige Van Gaal heeft als bondscoach bij de KNVB een contract dat loopt tot en met het WK van 2014. Daarna zou hij in principe een punt achter zijn trainersloopbaan zetten, maar hij heeft in het verleden diverse malen aangegeven nog eens als manager in de Engelse top te willen werken.

Op 31 mei van dit jaar, tijdens een persconferentie in Hoenderloo, gaf de bondscoach ook al blijk van zijn interesse in een Engels avontuur. "Zoals ik er nu over denk, stop ik ermee, met coachen. Afscheid. Maar als een mooie Premier League-club zich meldt, wil ik nog wel eens overwegen dat te doen", zei Van Gaal toen.

Voor Tottenham Hotspur verloopt het seizoen vooralsnog teleurstellend. Na de 5-0 nederlaag tegen Liverpool vorige week nam de club afscheid van trainer André Villas-Boas. Onder leiding van assistent Tim Sherwood wonnen de Spurs zondag met 3-2 bij Southampton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl