PSV zevende na winst op ADO

Aangepast

PSV heeft een povere eerste seizoenshelft afgesloten met een zege. De Eindhovenaren klommen van de negende naar de zevende plaats in de eredivisie door thuis met 2-0 te winnen van ADO Den Haag, dat een uur met tien man speelde.

Vanaf het begin deelde PSV de lakens uit en het kreeg de ene kans na de andere. Memphis Depay liet er een aantal onbenut en ook Adam Maher, Park Ji-sung en Jeffrey Bruma hadden het geluk niet aan hun zijde.

Locadia breekt de ban

De thuisclub had na ruim een half uur een strafschop nodig om de ban te breken. Nadat Depay was gevloerd door doelman Gino Coutinho, die voor zijn vergrijp rood kreeg, liet Jurgen Locadia vanaf de stip reservekeeper Martijn de Zwart kansloos.

Locadia was kort voor rust ook goed voor de 2-0. Na een mislukte kopbal van Depay belandde de bal voor zijn voeten en trof hij van dichtbij eenvoudig doel.

De beginfase van de tweede helft bood nog wat spektakel. Zo zag Jetro Willems een afstandsschot gestopt en was Locadia dicht bij zijn derde treffer, maar hij produceerde een afzwaaier.

Weinig opwinding

Het vervolg was weinig opwindend. PSV miste de scherpte om het numerieke overwicht in meer treffers te vertalen en het ADO-tiental was niet bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd.

Wel kreeg Tom Beugelsdijk in de extra tijd nog de kans om de Haagse eer te redden vanaf de stip, maar Jeroen Zoet stopte zijn strafschop.

STER Reclame