Groningen neemt revanche op NEC

Aangepast

FC Groningen heeft op overtuigende wijze revanche genomen voor de uitschakeling in de beker tegen NEC. De ploeg van trainer Erwin van de Looi won in eigen huis met 5-2 van de Nijmeegse formatie.

Na een indrukwekkend eerbetoon aan de woensdag overleden Martin Koeman opende de thuisploeg sterk. NEC deed voetballend niet eens zo veel onder, maar kreeg een lesje in effectiviteit. Bij de eerste Groningse kans was het direct raak. Michael de Leeuw draaide goed weg bij zijn verdediger en schoot diagonaal binnen.

Al snel 3-0

Nog geen kwartier later was het al 3-0. Na een dieptepass van Eric Botteghin speelde Filip Kostic zich met een fraaie kapbeweging vrij, waarna hij doelman Kalle Johnsson verschalkte. Rens van Eijden hielp de thuisploeg vervolgens een handje door de bal in eigen doel te werken.

NEC zorgde slechts sporadisch voor gevaar. Zo stuitte Christoph Hemlein op doelman Marco Bizot en schoot Alireza Jahanbakhsh net voorlangs.

Hakje na pirouette

Na rust ging Groningen vrolijk door met aanvallen en dat leverde al snel een prachtige treffer op. De Leeuw werkte de bal na een pirouette met een hakje achter doelman Johnsson.

Het duel leek gespeeld, maar toch werd het nog even spannend toen eerst Hemlein het net vond en even later Jahanbakhsh met een prachtige knal trefzeker was.

Groningen zette NEC echter weer onder druk en nadat Tjaronn Chery (vrije trap tegen beide palen) en De Leeuw (redding Johnsson) dicht bij een goal waren geweest, tikte De Leeuw alsnog de 5-2 binnen.

STER Reclame