Feyenoord simpel langs PEC Zwolle

Feyenoord heeft op eigen veld een simpele 3-0 overwinning geboekt op PEC Zwolle. Het was de vierde opeenvolgende zege voor de Rotterdammers, die daarmee hun vierde plaats in de eredivisie consolideerden.

De Zwollenaren wachten na hun voortvarende seizoenstart nu al acht wedstrijden op een overwinning.

Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden Martin Koeman Na twaalf minuten volgde nog een eerbetoon toen het legioen in De Kuip massaal sterretjes ontstak om de vader van trainer Ronald Koeman te gedenken.

Immers breekt de ban

Feyenoord domineerde vanaf het begin. Daryl Janmaat, Graziano Pellè en Jordy Clasie lieten kansen onbenut en dat gold eveneens voor Lex Immers. De Hagenaar was echter in de eerste helft ook twee keer trefzeker.

Bij zijn tweede profiteerde Immers van slordig balverlies van Rochdi Achenteh. Eerder was dezelfde Achenteh nog met de schrik vrijgekomen toen hij de bal ook knullig inleverde, maar Jean-Paul Boëtius vervolgens hoog over schoot.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien met een oppermachtig Feyenoord en een zwak PEC. Ruben Schaken kreeg al snel een enorme kans, maar hij kopte voor open doel naast. Boëtius had later wel succes met een verwoestende uithaal. Schaken was nog dicht bij Feyenoords vierde treffer. Hij schoot de bal door de benen van doelman Diederik Boer heen, maar zijn inzet ging net voorlangs.