NOS NieuwsAangepast

Wilders verspreidt anti-islamstickers

PVV-leider Wilders heeft anti-islamstickers laten drukken die mensen bij hem kunnen bestellen. Op de sticker staat: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif." Een van de stickers heeft hij op de deur van zijn werkkamer geplakt.

Wilders gebruikt voor zijn actie de vlag van Saudi-Arabië waar normaal gesproken de islamitische geloofsbelijdenis op staat. "Het is niet mijn intentie om rotzooi te trappen bij mensen die gelovig zijn maar het is wel mijn intentie om mensen te proberen te bevrijden, om ze los zien te krijgen van het juk van de islam," zegt Wilders in een interview met de NOS.

Wilders roept mensen op de sticker bij hem te bestellen en op te plakken waar ze willen, "zoals ik op de deur van mijn werkkamer". Op de sticker staat overigens niet het logo van de PVV. In 2010 gaf de Anti-Fascistische Actie gratis anti-Wilders stickers uit.

Haatzaaien

PvdA-voorzitter Hans Spekman vindt de sticker-actie van Wilders te ver gaan. "Ik geloof niet, maar een boek is nooit gif. Het echte gif is haatzaaien; en groepen op basis van geloof tegen elkaar opstoken", zegt hij in een tweet.

De regering heeft afstand genomen van de actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl