NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Hoes mag blijven

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht mag blijven. Dat is gebleken na overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Na afloop zei Hoes tegen NOS-verslaggever Joris van de Kerkhof dat het een emotioneel en constructief overleg was geweest: "We zetten nu in het belang van de stad een streep onder het verleden en gaan vol goede moed vooruit."

Spijt

Tijdens het overleg met de fractievoorzitters heeft Hoes spijt betuigd over datgene wat er is gebeurd. Daar leken de meeste partijen genoegen mee te nemen.

De fractievoorzitters maken wel de kanttekening dat als er nieuwe feiten opduiken die aantoonbare schade kunnen opleveren voor het ambt van burgemeester, dit consequenties zal hebben.

Hoes kwam deze maand in het nieuws door foto's waarop hij was te zien zoenend met een minnaar in de lobby van een hotel. De gemeenteraad nam daarna genoegen met de uitleg dat het om een individueel geval ging.

Later kwam de moeder van een andere jonge homo in de publiciteit. Zij beweerde dat haar zoon ook een relatie met Hoes heeft gehad. Bovendien dook er een foto op van Hoes met ontbloot bovenlichaam op het sociale mediaplatform Grindr.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl