NOS NieuwsAangepast

Wassenaar betaalt voor 'seksrel'

Een oud-wethouder en drie raadsleden van de gemeente Wassenaar krijgen samen anderhalve ton vanwege de 'seksrel' in de gemeente. In ruil voor dat bedrag moeten ze de zaak laten rusten.

De rel in Wassenaar begon toen oud-wethouder De Greef door de drie raadsleden werd beschuldigd van een seksuele opmerking tegen een van hen, raadslid Van de Velde.

De oud-wethouder heeft altijd ontkend dat hij de opmerking maakte. Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzocht de zaak en concludeerde dat het inderdaad onwaarschijnlijk is dat hij de opmerking heeft gemaakt. Maar de drie raadsleden houden vast aan hun beschuldiging en wilden een zaak aanspannen.

Rust

Wassenaar heeft nu een interim-college en dat wil rust in het gemeentehuis. "Na de gemeenteraadsverkiezingen moet een volgend college met een schone lei kunnen beginnen", zegt een woordvoerster van de gemeente.

De advocaat van de gemeente en de advocaat van de drie raadsleden hebben daarom voor 150.000 euro een schikking getroffen. Ruim 30.000 euro is voor de oud-wethouder, de rest wordt uitgekeerd aan de drie raadsleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl