NOS NieuwsAangepast

Apple: NOS beste nieuws-app 2013

De NOS-app is volgens Apple de beste nieuws-app die in 2013 voor de iPhone is gebouwd. De lijst met beste apps van het afgelopen jaar wordt aangevoerd door Duolingo, een website om talen te leren.

Op de tweede plaats staat de NOS-app, gevolgd door Toca Hair Salon 2, waarmee je je eigen virtuele kapsalon kunt runnen.

Trots

Elektronicabedrijf Apple publiceert elk jaar een lijst met applicaties die het bedrijf zelf de beste van het afgelopen jaar vindt. In die lijst is geen rekening gehouden met de populariteit en het aantal downloads.

Hoofd Nieuwe Media van de NOS Lara Ankersmit is de trots op de tweede plaats. "Wij focussen ons op een innovatieve en gebruiksvriendelijke nieuws-app voor een groot publiek. Ik ben blij en trots dat dit ook door deze jury van Apple erkend wordt."

Candy Crush

De app Candy Crush Saga werd door iPhone-gebruikers het afgelopen jaar het meest gedownload, gevolgd door die van Buienradar en YouTube.

De lijst van populairste betaalde apps wordt aangevoerd door Pou, waarbij een virtueel huisdier verzorgd moet worden.

Tablet

Ook bij de iPad-gebruikers was Candy Crush Saga in 2013 de populairste gratis app. Op deze lijst staat de NOS op de zevende plaats, vlak onder Facebook.

De meest gedownloade betaalde app voor de iPad is het adventurespel Minecraft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl