NOS NieuwsAangepast

Nieuwe Bentley voor prins William

De Britse prins William heeft een nieuwe auto. Het gaat om het allernieuwste model van de Bentley Flying Spur. De prins krijgt de auto zes maanden eerder dan dat hij voor het publiek beschikbaar is.

De Bentley heeft een handgemaakt walnoten interieur, een champagnekoeler en eigen wifi. Volgens de Britse media hebben William en zijn vrouw Kate gekozen voor stoelen met een lederen bekleding en een massagefunctie. De auto heeft een topsnelheid van 321 kilometer per uur.

Voor de veiligheid heeft de gepantserde auto veiligheidsglas van 4 centimeter dik, banden die blijven werken als ze lek zijn en een luidsprekersysteem waarmee belagers kunnen worden weggejaagd. Al met al is de auto zo'n 3 ton zwaar.

Lease-auto

De Bentley kost 300.000 euro, maar de koninklijke familie leaset de auto. De kosten zijn voor het graafschap Cornwall van prins Charles. Hoeveel hij daadwerkelijk betaalt voor het gebruik ervan, wil niemand zeggen.

William en Kate hebben inmiddels al gereden in hun nieuwe auto. Vorige week bezochten ze een receptie bij het Natural History Museum in Londen met de auto. Ook prins Harry zal in de toekomst gebruikmaken van het voertuig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl