NOS NieuwsAangepast

Twitter: tikfoutje moet kunnen

"Shit! er staat een foutje in die tweet!" Het gebeurt ons vaker dan ons lief is, tikfoutjes op Twitter. Blijkbaar hebben ze er bij Twitter ook last van, want binnenskamers wordt al enige tijd getimmerd aan een herstelfunctie. Dat zeggen bronnen binnen het bedrijf tegen blogger Matthew Keys.

De nieuwe functie is bedoeld voor accounts die veel content twitteren, zoals bijvoorbeeld nieuwsorganisaties. Daar worden artikelen vaak automatisch getweet, waardoor foutjes in titels soms al naar honderdduizenden volgers worden gestuurd zonder dat kan worden hersteld.

Zo'n herstelknop bouwen is zo simpel nog niet. Twitter wil voorkomen dat de inhoud van een tweet compleet om kan worden gegooid zonder dat de lezers of retweeters dat doorhebben. Op Facebook is herstellen sinds kort mogelijk, daar staat er in het klein 'bewerkt' onder een aangepast bericht.

Volgens de bronnen van Keys zou Twitter de herstelmogelijkheid op tijd willen beperken. Hoe lang het dan mogelijk is om een tweet nog aan te passen is niet duidelijk. Ook zou dat maar één keer per tweet kunnen en zou het aantal woorden dat je per tweet kunt aanpassen worden beperkt. Zo moet misbruik van de functie worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een advertentie nadat de tweet honderden keren is geretweet.

Volgens de bronnen kunnen we binnen enkele weken, hoogstens een paar maanden, al onze tweetjes verbeteren.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl