Roda JC ontslaat coach Brood

tijd van publicatie Aangepast

Roda JC Kerkrade heeft coach Ruud Brood ontslagen, zo maakte de Limburgse club zondag bekend. "We hadden onvoldoende vertrouwen dat de resultaten met Brood zouden verbeteren", aldus algemeen directeur Marcel van den Bunder tegen de NOS.

"Voor dit seizoen geloofden we dat we een goede stap zouden maken richting een stabiel seizoen. Dat is nu niet het geval en dan moet je op een gegeven moment dit besluit nemen."

Roda gaf zaterdag een 0-2 voorsprong bij NEC weg en verloor met 4-3. De ploeg leed daarmee de derde nederlaag op rij. De laatste overwinning dateert van eind oktober. Roda boekte toen een dubbele zege op PSV, in de KNVB-beker en de competitie. De ploeg staat momenteel veertiende in de eredivisie.

Brood volgde in 2012 Harm van Veldhoven op als coach. In zijn eerste seizoen eindigde de oud-trainer van Helmond Sport, Heracles Almelo en RKC Waalwijk met Roda JC op de zestiende positie.

"Vol begrip"

"Een complex van factoren ligt aan dit besluit ten grondslag", vervolgt Van den Bunder. "Wij hebben ons oor wel te luisteren gelegd bij de spelers, maar die zijn in de eindbeslissing niet gekend. Met Ruud hebben we vanochtend kort gesproken. Hij was teleurgesteld, maar vol begrip."

Roda beraadt zich nog over een opvolger voor Brood. De Limburgers spelen woensdag in het KNVB-bekertoernooi thuis tegen Vitesse en ontvangen zondag Ajax in de eredivisie.

Brood zelf wil eerst de lopende zaken met de club afhandelen alvorens op zijn ontslag te reageren.

STER Reclame