NOS NieuwsAangepast

Dijsselbloem "de beste"

Leden van de parlementaire pers hebben PvdA-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gekozen tot Politicus van het Jaar 2013. Journalisten noemen hem intelligent, koelbloedig en evenwichtig.

Ze wijzen op de vele belangrijke gebeurtenissen waar Dijsselbloem bij betrokken was. "Hij werd voorzitter van de eurogroep en kreeg daarmee een internationale topfunctie, hij nationaliseerde SNS Reaal en hij is de grondlegger van het Herfstakkoord", wordt onder meer over hem gezegd.

De uitslag van de verkiezing werd door de NOS bekendgemaakt op Radio 1.

Op de tweede plaats eindigde D66-leider Alexander Pechtold en derde werd ChristenUnie-voorman Arie Slob. Ook zij speelden een belangrijke rol bij het Herfstakkoord tussen coalitie en oppositie.

Talent

De parlementaire pers koos GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik tot talent van het jaar. Over hem wordt gezegd: "Hij kwam binnen als tussenpaus, maar hij heeft GroenLinks inmiddels weer wat smoel gegeven. Van Ojik wordt getypeerd als scherp in het debat, met een eigen stijl. "Je bent nooit te oud om politiek talent te zijn."

Bij de verkiezing van het talent van het jaar werd PvdA-staatssecretaris Martin Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tweede. De derde plaats was voor VVD-staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gebeurtenis

Bezoekers van NOS.nl kozen het afleggen van de eed door koning Willem-Alexander tot de politieke gebeurtenis van 2013. Op de tweede plaats eindigde het Herfstakkoord over de begroting en op de derde het Kamerdebat waarin PVV-leider Wilders D66-voorman Pechtold uitmaakt voor "miezerig mannetje".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl