NOS NieuwsAangepast

De Mol ruziet met Sanoma over SBS

De spanning tussen John de Mol en het Finse uitgeefconcern Sanoma over televisiezender SBS loopt op. Volgens De Mol investeert Sanoma te weinig in SBS. Dat zegt hij in een interview in Het Financieele Dagblad.

De Mol bezit een derde van de aandelen van SBS, Sanoma heeft de rest.

De mediatycoon heeft forse kritiek op Sanoma. Volgens De Mol is er jaarlijks tot 20 miljoen euro extra aan investeringen nodig voor de SBS-zenders SBS6, Net5 en Veronica. "Sanoma staat letterlijk in brand," aldus De Mol.

Onzichtbaar

Ander punt van kritiek is de leiding van het televisiebedrijf. De Finse SBS-topman die door Sanoma is aangesteld, is "compleet onzichtbaar."

De Mol heeft geprobeerd om Sanoma uit te kopen voor 373 miljoen euro, maar het Finse bedrijf is daar niet op ingegaan.

Kijkcijfers

Sanoma zegt onplezierig verrast te zijn door het interview. "Wij herkennen ons totaal niet in het geschetste beeld. Sanoma heeft een heldere strategie aangekondigd die wij nu uitvoeren. Sanoma blijft meer dan ooit gecommitteerd om het succes van SBS te vergroten."

SBS kampt met tegenvallende kijkcijfers. In 2011 kochten Sanoma en John de Mol het bedrijf voor meer dan 1 miljard euro. Gezien het bod van De Mol zou SBS nu ongeveer een half miljard euro waard zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl