NOS NieuwsAangepast

"Einde van een opsta-ritueel"

Met slingers en een dubbele espresso nam Lara Rense vanmorgen afscheid als presentator van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. Ze gaat de avonduitzending presenteren. Veel luisteraars twitteren dat de ochtend nooit meer hetzelfde zal zijn.

"Jammer dat je de ochtend verlaat. Je was 's ochtends een bekend, kritisch en humoristisch geluid", schrijft @shossontwits.

Mensen twitteren dat ze luisterden in de file, tijdens het opstaan en het ontbijten. Zelfs "het scheren was leuker", schrijft hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant.

Wennen

"Mijn moeder overleeft dit niet", zegt twitteraar @MariekvdMast. Een ander, @Jeroen_B, grapt dat de dubbele espresso nu vast plaats moet maken voor de dubbele tosti. "Nu al de laatste? Zal wennen zijn", twittert @eveliendebruijn.

Ook schrijven mensen dat ze nog aan het werk zijn tijdens de avonduitzending die om 16.30 uur begint en dus weinig meer van Lara Rense zullen meekrijgen.

"Wie gaat er nu op die cynische toon vragen stellen die zelfs in de auto als mokerslagen voelden?", vraagt @Buijtleefbaar zich af. "Afscheid van haar scherpe vragen, humor en aanstekelijke lach", zegt @lauryschepers.

Stil van

"Ik word hier best een beetje stil van", reageert Rense, "Ik hoop jullie allemaal te zien in de middag straks!" Collega Marcel Oosten zei aan het einde van de uitzending dat "de afgelopen 4,5 jaar een geweldige tijd waren, waarin heel veel is gelachen." Het presentatieduo bedankte de luisteraars voor alle betrokkenheid bij de uitzending.

In oktober werd bekend dat er verschillende wijzigingen zouden volgen bij het Radio 1 Journaal. Vanaf 1 januari presenteert Marcel Oosten in de ochtend met Frederique de Jong. Rense neemt het in de middag over van Lucella Carasso.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl