NOS NieuwsAangepast

Anne Frankboom Frankfurt weg

Onbekenden hebben in Frankfurt de Anne Frankboom omgezaagd en meegenomen. De kastanjeboom stond voor de Anne Frankschool in de geboorteplaats van het Joodse meisje.

Volgens de politie is hij ergens tussen vorige week donderdag en gisteren omgezaagd. De politie heeft nog geen spoor van de daders en tast in het duister over het motief.

De boom was een stek van de Anne Frankboom in de tuin van Het Achterhuis in Amsterdam en werd in 2008 aan de school geschonken.

Onvervangbaar

De boom betekende veel voor de Anne Frankschool, vertelt het geschokte schoolhoofd aan persbureau DPA. "Het was natuurlijk niet zomaar een boom voor ons. Met hulp van een landschapsarchitect en de aandacht van verschillende generaties schoolkinderen is de boom opgekweekt."

De boom, die 2,5 meter hoog was, is onvervangbaar, omdat de boom in Amsterdam in 2010 is omgewaaid. "We kunnen alleen maar hopen dat de stronk opnieuw uitloopt", aldus het schoolhoofd.

Anne Frank werd in 1929 in Frankfurt geboren en overleed in 1945 in concentratiekamp Bergen-Belsen. Haar dagboek is over de hele wereld vertaald. Anne Frank schreef in haar dagboek vaak over de kastanjeboom, waarop zij uitkeek toen ze tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in het Achterhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl