NOS VoetbalAangepast

Slechtste reeks PSV in 42 jaar tijd

PSV is bezig aan de slechtste reeks wedstrijden sinds 1971. In zeven duels pakte de ploeg van Cocu slechts twee punten. De Eindhovenaren zijn daarmee de slechtst presterende club in de eredivisie.

De laatste keer dat PSV zeven eredivisiewedstrijden op rij niet won, was in het seizoen 1971/1972, het laatste seizoen ook waarin PSV na zestien wedstrijden minder punten had dan in het huidige seizoen: zeventien om twintig.

Ter vergelijking: Vitesse, dat zaterdag huishield in de Lichtstad door met 2-6 te winnen, pakte uit de laatste zeven duels liefst negentien punten.

27 duels, 17 keer niet gewonnen

De laatste overwinning van PSV in de eredivisie dateert van 6 oktober, toen Jürgen Locadia in Eindhoven in de 89ste minuut een zege uit het vuur sleepte tegen RKC (2-1).

Ook andere statistieken passen niet bepaald bij de ambities van PSV, dat als doelstelling het halen van de Champions League heeft. De huidige nummer tien van de eredivisie (die na de nederlaag tegen Vitesse een achterstand heeft van dertien punten op de koploper uit Arnhem) speelde dit seizoen in alle competities 27 wedstrijden. Daarvan werden er liefst 17 niet gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl