Scholen dicht wegens storm

time icon Aangepast

In de provincies Groningen, Noord-Holland en Friesland stoppen scholen eerder met lesgeven vanwege de storm. Ook alle faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen sluiten om 14.00 de deuren.

De lessen op de Winkler Prins in Veendam stopten om 12.30 uur. De school schrijft op de site dat de directie dit heeft besloten om alle leerlingen de kans te geven om veilig thuis te komen. Ook het Maartens College in Haren en het Zernike College zijn om 12.00 uur al gestopt met lesgeven.

Het Noorderpoortcollege heeft verschillende vestigingen. Volgens een woordvoerder bepalen de directeuren van die vestigingen zelf of een locatie de deuren sluit. Zo hebben de locaties in Groningen besloten net zo lang door te gaan totdat het openbaar vervoer niet meer rijdt.

Noord-Holland

Ook in Noord-Holland hebben scholen besloten er eerder mee te stoppen. Locaties van de Hogeschool van Amsterdam kunnen vanwege code rood zelf bepalen of ze studenten eerder naar huis sturen of gebouwen sluiten.

In Bussum heeft het Goois Lyceum de leerlingen naar huis gestuurd Volgens een woordvoerder is die beslissing genomen omdat het een streekschool is. Veel leerlingen komen uit Weesp en Amsterdam.

Ook in Amsterdam hebben verschillende middelbare scholen vroegtijdig gesloten. Het Geert Groote College stopte om 11:45 uur, de leerlingen van het Montessori Lyceum waren om 12.00 uur vrij.

Friesland

De beide locaties van de scholengemeenschap RSG Simon Vestdijk in Harlingen zijn al sinds 10.30 uur gesloten. De Sinterklaasviering is verplaatst naar morgen.

De leraren van het Piter Jelles dat onder meer locaties heeft in Leeuwarden en Dokkum zijn om 12.00 uur gestopt met lesgeven. De locaties blijven wel op en om leerlingen op te vangen die niet meer naar huis kunnen, mocht het openbaar vervoer niet rijden, schrijft de school op de website.

Ook het CSG Anna Maria van Schurman in Franeker heeft de lessen gestaakt.

STER Reclame