NOS NieuwsAangepast

"Zoen van Onno Hoes onverstandig"

Het CDA en de PvdA in Maastricht vinden dat burgemeester Hoes meer rekening moet houden met zijn publieke functie. Aanleiding zijn foto's waarop te zien is dat Hoes een andere man dan zijn echtgenoot op de mond zoent in een lobby van een hotel.

De grootste partij in Maastricht, het CDA, vindt dat Hoes zich moet realiseren dat hij 24 uur per dag burgemeester is. "Natuurlijk is het een privékwestie, maar als je een andere man in het openbaar zoent, kan dat hinderlijk zijn voor je reputatie", zegt fractievoorzitter Vivianne Heijnen.

Albert Verlinde

De man van Hoes is RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde. Volgens Heijnen zijn de ogen van mensen daardoor nu nog meer op Hoes gericht. "Zijn man weet natuurlijk heel goed hoe dit soort dingen naar buiten kunnen komen. Dit keer zijn ze het zelf. Dat is natuurlijk bijzonder vervelend."

Ook de tweede partij van de stad vindt het onverstandig wat Onno Hoes heeft gedaan. PvdA-fractievoorzitter Frans Bastiaens denkt dat iemand die een openbare functie vervult een groter risico loopt op chantage. Maar hij zegt wel dat als iemand stevig in zijn schoenen staat, dat niet zo snel zal gebeuren.

"Onverstandig"

Hoes' eigen partij ziet het probleem niet. VVD-fractievoorzitter Michel Severijns zegt dat de foto's niets te maken hebben met het functioneren van Hoes. "Als er eventueel consequenties zijn, zal Hoes daar zelf verantwoordelijk voor zijn", zegt Severijns.

Burgemeester Onno Hoes komt volgens zijn woordvoerder vanmiddag met een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl