NOS NieuwsAangepast

Onderzoek naar vergelijkingssites

Verschillende toezichthouders willen volgend jaar onderzoek doen naar sites die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat heeft minister Schippers gezegd in de Tweede Kamer.

De vergelijkingssites, zoals Independer en ZorgKiezer, zijn volgens de minister niet altijd even duidelijk over hun werkwijze. Het is ook haar opgevallen dat bij de ene site zorgverzekeraar A het beste uit de vergelijking komt, en bij de andere site verzekeraar B.

Verdienmodel

"Zo'n site heeft natuurlijk een eigenaar, en die heeft een verdienmodel, maar dat is niet altijd transparant", zei Schippers op vragen uit de Kamer. "Consumenten moeten wel betrouwbare informatie krijgen."

De ACM (Autoriteit Consument en Markt), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nationale Zorgautoriteit (NZA) houden in 2014 de vergelijkingssites extra in de gaten. Volgens Schippers zullen de drie waakhonden bij hun onderzoeken met elkaar samenwerken.

Ranglijst

ZorgKiezer vindt het goed dat er onderzoek komt. "Of er een samenwerking met een verzekeraar is, maakt bij ons niet uit voor volgorde van de ranglijst", claimt het bedrijf in een reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl