"Drama voor werknemers Achmea"

Aangepast

De vakbonden noemen de grote reorganisatie bij Achmea, waarbij 4.000 van de 19.000 banen verdwijnen zeer ingrijpend voor werknemers.

"Een heel zure boodschap voor de mensen bij Achmea," zegt Karin Heynsdijk van FNV Finance. Volgens haar is de kans klein dat personeel binnen het bedrijf ander werk kan vinden, gezien de weg die Achmea inslaat en de krimp in de financiƫle sector. "Des te meer reden om onmiddellijk te beginnen met het versterken van ieders arbeidsmarktpositie."

Te lang gewacht

Volgens CNV Dienstenbond heeft Achmea te lang gewacht met reageren op veranderingen in de financiƫle wereld. "Achmea had al veel eerder het signaal af kunnen geven dat het deze kant op zou gaan," zegt de bond.

"Nu worden medewerkers verrast door de urgentie van het probleem: zij hebben nu korter de tijd om zich voor te bereiden op de veranderde arbeidsmarkt. Daardoor vallen mensen buiten de boot en dat is een persoonlijk drama voor medewerkers die al jaren hard en loyaal voor Achmea werken."

Vakbond De Unie is onaangenaam verrast dat Achmea niet op voorhand bereid is om ervoor te zorgen dat het huidige sociaal plan ook gaat gelden voor al het boventallige personeel dat vanaf de tweede helft van 2014 werkloos wordt.

Er was al een sociaal plan, vanwege een eerder aangekondigde reorganisatie waarbij in totaal 2500 banen geschrapt worden.

STER Reclame